AIK FF 1

Referat: Djurgårdens IF FF 1 - AIK FF 1

Först ser man bara trafik. Massor med trafikljus och skyltar och lite rondeller och övergångsställen och gamla polisbilar och motorcyklar från förra året. Men så ser man lite höga stolpar som sticker upp. Ett två tre elva tjugo stycken. Nej, det är bara sex stycken om man räknar de med lyktor högst upp, och det är klart man gör.
Om man öppnar grinden till det grönaste gräset ser man ett litet rött skruttigt hus. Det är lika bra att gå rakt fram. På bänken sitter en samling personer i blå tröjor. De är ganska starka. Annars är det inget särskilt med dem, de äter bullar och läser serier och spankulerar omkring så där som man brukar göra.
Klara, färdig, gå! Nu far alla iväg som raketer och matchen är igång. Redan i första minuterna har Ida sparkat bollen på målvakten som kastar sig hit och dit och det är nära att India har sopat in returen. De fortsätter att damma iväg bollen som en omogen tomat och sedan är det paus.
– Fotbollsgodis! ropar Sara när Sofie sparkar en frispark över AIK:s målvakt till 1–0. Alla är glada som lärkor. Linn H siktar mot krysset och Bjurre skjuter så hårt i ribban att AIK darrar som asplöv och trafiken på motorvägen tystnar i sådär tre sekunder.
Sedan skjuter Sofie bollen i mål en gång till. – Ja det är precis så det ska gå till, hörs glatt från verandan framför det skruttiga röda huset.
Backlinjen spelar rakt som en fura. Sedan blir det straff och domaren ser extra sträng ut. Några blundar och sedan far bollen hit och dit igen.
– Nu slutar vi tävla, bestämmer domaren och när de har räknat ihop alla mål har Djurgården vunnit 2–1. Inte undra på att det blir vinst när Felicia vaktar målet som om någon för säkerhets skull har spikat fast fönsterluckor mellan stolparna.